Hétvégén ismét Képzőművészet Ünnepe Szolnokon

Megosztás

A Szolnoki Művésztelep 2012 óta minden év októberében megrendezi a Képzőművészet Ünnepét a megyeszékhelyen, a mostani hétvégén, szombaton sem lesz ez másként, az érdeklődők egész napos képzőművészeti programsorozatra számíthatnak. 110 művész, 140 mű: a Szolnoki Galéria és az Aba-Novák Agóra Galéria megtelik a Művésztelephez szorosan kötődő alkotók munkásságával.

A művészeti programsorozat Dréher János Munkácsy-díjas festőművész Fénytakaró című kiállításával indul a Szolnoki Művésztelep Kert Galériájában. Ezután a Face2Face zenei formáció lép fel, amelynek tagjai neves képzőművészek: Szurcsik József, Gaál József, Ulrich Gábor és Verebes György. A művésztelepi események sorát a Festebéd zárja.

A Damjanich János Múzeumban nyílik meg a XI. Szolnoki Bronzszobrászati Szimpózium tárlata, ahol az idei nyári bronz kisplasztikák kerülnek bemutatásra. Emellett a Kossuth téren két további kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők: a Magiszter Középiskola Művészeti Szakgimnáziumának Színerő című kiállítása a Kultúrpincében, valamint Nagy Dénes Nyári Etűdök című tárlata a Verseghy Ferenc Könyvtár Művészeti Szalonban. A TISZApART Moziban Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész Harmonogramok kiállítása lesz látható, mely az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál részeként nyílt meg.

A FÉNY kiállítás a Szolnoki Képzőművészeti Társaság alkotásait mutatja be az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és a Szolnoki Galériában, ahol az esti díjátadó gála is zajlik. Itt egy rangidős művész veheti át Szolnok város életműdíját.

A program késő délután közös zenéléssel folytatódik a Tiszai hajósok terén, majd Nagy Dénes Merítés kiállítása következik a Szapáry utcai Lajka Kultúrművekben, ahol az estét Anka és a Bőgő Masina koncertje zárja.

Kép: A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon Fb esemény

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek